A-Kasse for studerende

Hvorfor blive medlem af en A-kasse når man er studerende ?  Når du er studerende og ved at være færdiguddannet, er det en rigtig god idé at melde dig ind i en A-kasse, Så har du mulighed for at søge om dagpenge, hvis du i perioder er uden arbejde. Det eneste alternativt er ret til bistandshjælp, men denne ydelse er væsentligt lavere end dagpengesatsen. Hvis du har gennemført en erhvervsmæssig uddannelse af mindst 18 måneders varighed, kan du optages som som studerende 3 måneder for du er nyuddannet. Det er dog en betingelse, at A-kassen har modtaget en ansøgning om optagelse senest 2 uger efter endt uddannelse. For at blive optaget i en a-kasse skal du udfylde en ansøgning om optagelse. Ansøgningen skal du sende den til den a-kasse, du vil være medlem af.  Du kan tidligst blive medlem fra det tidspunkt, hvor a-kassen modtager din ansøgning.

 

Der findes en række forskellige a-kasser, som optager bestemte grupper af færdiguddannede. Der findes er også nogle tværfaglige A-kasser der optager alle faggrupper F.eks : AseFrie funktionærerKrifaMin A-kasse og MA A-kassen for højtuddannede.

 

Husk at du skal tilmelde dig den lokale arbejdsformidling lige efter endt uddannelse, hvis du ikke har fået et job.

For at modtage dagpenge efter endt uddannelse, skal du melde dig ind i a-kassen senest 14 dage efter du har endt uddannelsen dvs. den dag du har modtaget den sidste karakter.

 

Det er vigtigt at du overholder fristen på de 14 dage. Hvis du overskrider fristen, vil du tidligst kunne få dagpenge, når du har været medlem af en a-kasse i 1 år og har haft 1924 arbejdstimer, hvilket svarer til 1 års arbejde på fuld tid.

Du kan anmode om optagelse i en a-kasse op til 3 mdr. før forventet endt uddannelse. 

Studiejob ved indmeldelse i en A-kasse. Hvis du har et studiejob du ikke vil fortsætte med efter endt uddannelse, er det vigtigt at du har fratrådt jobbet for du søger om indmeldelse i en a-kasse, ellers kan du miste retten til dagpenge. Man kan også vælge at fortsætte med jobbet på deltid og modtage supplerende dagpenge fra A-kassen. Det kræver dog at arbejdsgiveren udfylder en frigørelsesattest. Kontakt din a-kasse for yderligere information.

 

Som medlem af en A-kasse for studerende han man i nogle A-kasser mulighed for at deltage i en række gratis tilbud om karriereudvikling til studerende, der skal gøre det nemmere for de kommende dimittender at komme i job efter studiet. F.eks. kurser i personlig effektivitet, læringsstile og præsentationsteknik. Det gør at studiemedlemmerne med det samme kan få udbytte af a-kassemedlemskabet.

I mange A-kasser er medlemskabet gratis eller nedsat hvis man er studerende - så hvorfor ikke meld din ind i dag og vær sikret den dag du er færdig med din uddannelse.

 

Tjek priserne ! Selv om du vælger en a-kasse der tilbyder gratis medlemsskab, er det en god ide at tjekke priserne hos de enkelte a-kasser inden du melder dig ind. det kan godt betale sig på længere sig til koste på længere sigt. Der er nemlig stor forskel på, hvor meget du skal betale i kontingent. du kan sammenligne priserne her : Billigste a-kasse 

 

Læs mere om : ASEDet faglige hus - Frie funktiomærer - Min A-kasse - Lederne - CA A-kasse.