Hvilken fagforening?

Hvis man vil skifte fagforening, eller det er første gang man vil være medlem af en fagforening, kan det virke som en uoverskuelig opgave at skulle vælge hvilken fagforening der passer til dit behov.

Der findes en fagforening til næsten alle faggrupper, men de specialiserer sig ofte kun med en faggruppe f.eks elektrikere (El-fagets arbejdsløshedskasse )

Der er også nogle fagforeninger der er tværfaglige , d.v.s at de er åbne for alle – uanset hvilken faggruppe man arbejder i, eller om man er faglært eller ufaglært.

 

Ens for de tværfaglige fagforeninger er at de som regel er meget billigere end de faglige relaterede fagforeninger.

De tværfaglige fagforeninger sidder dog ikke med ved forhandlingsbordet, når der skal forhandles overenskomst og arbejdsvilkår.

 

De tværfaglige hjælper deres medlemmer, når man har uoverenstemmelser med sin arbejdsgiver omkring:

  1. Ansættelsesvilkår
  2. Lønforhandling
  3. Fyring
  4. Pension
  5. Barsel
  6. M.M.

 

De tværfaglige fagforeninger varetager deres medlemmers interesser, og hjælper hvis man har nogle arbejdsrelaterede problemer. Så hvorfor ikke vælge en tværfaglig fagforening og spar nogle penge.

Vi har lavet en liste over de bedste og billigste tværfaglige fagforeninger : Se mere på Fagforening-portalen.dk

HUSK – fagforeninger hjælper med juridiske vejledning i forhold til din arbejdsplads og at det er a-kassen der giver dig en økonomisk tryghed hvis du bliver arbejdsløs. det kan godt være en god ide at vælge både fagforening og a-kasse.

 

Læs mere om følgende A-kasserASE – Det faglige hus – Frie funktionærer – KRIFA – Min a-kasse